sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Jauhelihamureke

Mureke on minusta mukavan helppo perusruoka, jota yleensä tulee tehtyä kerralla heti vähän enemmänkin. Täytteeksi laitoin nyt toiseen murekevuokaan jääkaapista löytyneen Koskenlaskija-paketin puolikkaan, toisen jätin ilman sen kummempia täytteitä.

Jauhelihamureke

3 dl nestettä (laitoin 2 dl kermaviiliä ja 1 dl vettä)
n. 1 - 1,5 dl korppujauhoja
1 sipuli kuutioituna
Mausteita oman maun mukaan (käytin tällä kertaa Santa Maria Chili Explosion -mausteseosta, joka on helppo ratkaisu ja hyväksi olemme todenneet. :) )
700 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa

Täytteeksi meni: ½ pkt kylmäsavuporo-Koskenlaskijaa
Pinnalle: korppujauhoja tai juustoraastetta

Laita kulhoon neste ja sekoita korppujauhot siihen. Anna turvota hetken verran. Sekoita sipulikuutiot ja mausteet korppujauho-nesteseokseen. Lisää jauheliha ja kananmuna ja sekoita. Voitele vuoka/vuoat ja levitä mureketaikina tasaisesti vuokaan. Jos laitat täytettä, levitä ensin noin puolet mureketaikinasta vuoan pohjalle, sitten täyte (esim. Koskenlaskijaa viipaloituna), sitten loput mureketaikinasta. Ripottele päälle halutessasi korppujauhoja tai juustoraastetta. Kypsennä uunissa. Minulla oli 225-asteessa n. 45 min. Kypsennysaika riippuu luonnollisesti murekekerroksen paksuudesta. Ison nälän yllättäessä olen tehnyt murekkeen ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. :D

Tarjoile valmis mureke perunamuusin/riisin/pastan (ja kastikkeen) kera.

2 kommenttia:

  1. Tänään tein vähän eri versiona tätä samaa - koskenlaskijan päälle täytteeseen meni pannulla paistettuja pekoniviipaleita :P

    VastaaPoista
  2. ..ja nesteen sekaan pari ruokalusikallista taco-kastiketta

    VastaaPoista