tiistai 14. syyskuuta 2010

Kanan koipireisiä, riisiä ja porkkanoita uunissa

Kaupasta tarttui eilen mukaan tarjouksesta paketti marinoituja broilerin koipireisiä, jotka tein tänään ruoaksi. (Yllättäen tarjouksessa eilen, kun viimeinen käyttöpäivä tänään. ;)) Pelkän kanariisin tekemisen sijaan ajattelin laittaa vähemmän riisiä ja tilalle porkkanaa. Koska teen nyt päivän ruoanlaittoa tärkeämpiä hommia, niin pakastelinjalla mentiin, jotta sain ruoan nopeasti vaan uuniin valmistumaan itsekseen. Tämä on kyllä ihanan helppo ruoka tehdä, jos aikaa uunissa valmistumisen odotteluun on, mutta muutoin ei ole paljoa aikaa ruoan valmistukseen.

Kanan koipireidet riisin ja porkkanoiden kera uunissa

3 marinoitua broilerin koipireittä
200g babyporkkanoita (pakaste)
1 dl sipulikuutioita (pakaste)
1,5 dl riisiä
6 dl vettä

Voitele iso laakea vuoka ja laita ainekset sinne (laitoin yllä luetellussa järjestyksessä). Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskimmäisellä tasolla noin tunnin ajan. Nosta uunin lämpötila halutessasi 200-asteeseen ihan loppuvaiheessa, niin kanat saavat rapean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti