lauantai 23. lokakuuta 2010

Herkkusienikeitto

Aiemmista blogikirjoituksistani löytyy juustoisemman herkkusienikeiton ohje. Tämän päiväinen illallsen alkupalaksi tekemäni sienikeitto päätyi samankaltaisuudestaan huolimatta nyt kuitenkin omaksi kirjoituksekseen, koska tähän en pienen tuorejuustomäärän lisäksi muuta juustoa tms. laittanut. Todella hyvä ja täyteläisen makuinen tästäkin keitosta tuli vähemmästä juuston määrästä huolimatta.


½ pkt herkkusieniä
2 pientä sipulia
½ dl vehnäjauhoja
1 tl mustapippuria
1 tl persiljaa
1 tl basilikaa
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
50 g ruohosipulimaustettua tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa

Pese ja viipaloi herkkusienet. Kuori sipulit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Kuullota sieniä ja sipulia kattilassa pienessä määrässä rasvaa viitisen minuutin ajan. Sekoita vehnäjauhot näiden sekaan. Voit lisätä myös mausteet tässä vaiheessa. Lisää vesi ja sekoita. Lisää kasvisliemikuutio ja tuorejuusto. Keitä keittoa "kokoon" paksummaksi seokseksi välillä sekoittaen. Lisää ruokakermakin sekaan ja jatka keittämistä ja välillä sekoittamista, kunnes keitto on mieleesi sopivan paksuista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti