tiistai 11. tammikuuta 2011

Saksanhirvikäristys v.2.0

Olen aiemminkin blogannut saksanhirvikäristyksestä, mutta tämän päivän ruoka eroaa aiemmasta kokkauksesta kuitenkin sen verran, että päätin kirjoittaa tästä ihan oman jutun. Sinänsähän mun ei pitänyt tehdä tällaista ruokaa, mutta kun eilen marssin kauppaan oikein listan kanssa(kerrankin!), käristyspaketti kuitenkin siirtyi kärryihin. Olin jopa katsonut mainoslehteä ennen kauppaan lähtöä, ja muistin, että tämän tarjouksen piti olla voimassa vain lauantaina, mutta eipä se mua haitannut yhtään, että sain sen vielä maanantaina n. 5 euron kilohintaan. Arjen pieniä iloja! :D



Iso padallinen saksanhirvikäristystä
750g saksanhirven käristyslihaa
100g pekonikuutioita
200g herkkusieniä
3 sipulia
2 laakerinlehteä
n. 10 mustapippuria
(halutessaan ripaus suolaa. Omaan makuuni pekoni on jo sen verran suolaista, etten nähnyt tarpeelliseksi lisätä suolaa. Käytän siis kyllä tosi vähän suolaa yleensäkin.)
n. 8 dl vettä

Käristyslihan voi ottaa sulamaan vähän aiemmin, mutta suoraa pakasteesta tulleestakin lihasta saa kyllä ruoan tehtyä ihan hyvin - ruskistukseen kuluu vaan hieman enemmän aikaa. Ruskista käristysliha ja pekonikuutiot rasvassa padan pohjalla. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet ja paloitellut sipulit sekä mausteet ja vesi. Hauduta pienellä lämmöllä liedellä kannen alla noin 1-1½ tunnin ajan. Haudutuksen aikana ehtii hyvin tekemään lisukkeeksi esim. perunamuusia ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti