keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kaurasämpylät

Olen viime aikoina ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut tekemään sämpylöitä itse. Kerralla vähän isomman satsin tehdessä saa mukavasti leipää pakasteeseen asti, eikä ihan heti tarvitse olla leipomassa lisää. Kaupan perussämpylät ei tämän jälkeen oikein kummoiselle maistuisikaan... Yleiskoneella hurauttaen leipätaikinatkin tulevat kyllä tosi kätevästi ja sämpylöiden tekemisen vaiva ei tunnu läheskään yhtä isolta kuin ennen.


Kaurasämpylät

0,5 l vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl siirappia / hunajaa
1-2 tl suolaa
7 dl sämpyläjauhoja
3 dl Elovena kaurahiutaleita & -leseitä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi ja suola. Lisää seokseen pikku hiljaa jauhot ja kaurahiutaleet/leseet ja alusta taikina hyvin. Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan (jotta kaksinkertaistuu). Leivo kohonnut taikina pötköiksi, jotka voit paloitella sopivankokoisiksi paloiksi ja pyöritellä sämpylöiksi. Anna kohota pellillä peitettynä jonkin aikaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti