sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kermainen jänispaisti

Tein suht pienen määrän jänispataa, sillä kahdelle sitä ei nyt niin hirveän suurta määrää tarvitse ja halusin säästää muita jänispaloja talven muiden kokkailujen varalle. :)

1 iso jäniksen koipi

Erottele lihat luista. Paloittele lihapalat. Luut tarvitset riistaliemen tekemiseen.



Riistaliemi:
vettä
rosmariinia
timjamia
katajanmarjoja
mustapippuria kokonaisena

Laita kattilaan luut, vettä ja mausteita makusi mukaan. Mausteita kannattaa lisätä maltilla ja tarkistaa välillä niiden sopiva määrä maistamalla. Keitä riistalientä vajaan tunnin ajan.

Pataan lisäksi:
2 sipulia
2 porkkana

1 dl tatteja kuutioina
2 rkl konjakkia
1 tl mustaherukkahyytelöä 1 dl kermaa(käytin kuohukermaa)
1 rkl maizenaa

Ruskista paloittelemasi jänispaistipalat pikaisesti voissa padassa. Ota pata pois levyltä ja lisää joukkoon paloitellut sipulit ja porkkanat. Kaada päälle sen verran riistalientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, jonka jälkeen lisää joukkoon sipulikuutiot. Kypsennä uunissa vielä 20 minuutin ajan. Siirrä pata uunista liedelle ja kaada sekaan konjakkia ja lisää mustaherukkahyytelöä. Sekoita eri astiassa maizena kerman sekaan ja kaada seos pataan. Keitä padassa olevaa seosta kokoon kohtalaisella lämmöllä viitisen minuutin ajan tai kunnes seos on sopivan paksuista.



Tarjoile puikulaperunoista tehdyn perunamuusin ja puolukkahillon kera.



... Alla on vielä miehen näkemys hienosta annoksesta. ;-)

2 kommenttia:

  1. Hahah, mahtava toi vika kuva!:D Kerran pyysin Jussia ottamaan blogiini ruokakuvat ja kehotin vielä kasaamaan nätinnäköisen annoksen, mut silti kameran muistikortilla oli otoksia karseesta mättökeosta. :D

    VastaaPoista
  2. :D Kai se on vaan sitä nätimpi annos, mitä enemmän on tavaraa lautasella. ;)

    VastaaPoista