sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lohimedaljongit

Lohileetä n. 2 cm pituinen pala ruokailijaa kohti
Suolaa
Mustapippuria

Medaljonkeja varten sopii parhaiten tasaleveä kalafileepala, mutta onnistuvat ne myös toki myös pyrstöpalasta, josta nytkin ne tein. Ulkonäkö ei tällöin ole ehkä paras mahdollinen. Laita lohifilee leikkuulaudalle. Leikkaa siihen terävällä veitsellä noin 1cm levyisiä viiltoja seuraavasti.

Ensimmäinen viilto leikataan siten, että leikataan vain kalaa, muttei nahkaa.


Toinen viilto leikataan nahkan läpi.


Käännä leikattua fileepalaa siten, että nahkaosat ovat toisiaan vasten.


Ja samaa jatketaan, kunnes fileestä on leikattu medaljogit kaikille ruokailijoille.


Paista lohimedaljongit paistinpannulla öljyn ja voin sekoituksessa kypsiksi kääntäen puolta toisen puolen ruskistuttua. Kääntäminen onnistuu parhaiten lastan avulla. Mausta paistetut medaljongit suolalla ja pippurilla.


Lohimedaljonkien kanssa söimme salaattia. Medaljongeille sopisi myös myös esimerkiksi perunamuusi ja bernaise-kastike.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti