tiistai 1. helmikuuta 2011

Koppelokastike

Meillä syötiin viikonloppuna koppelon fileepihvejä. Viimesyksyisestä koppelosta tuli ihan kiitettävän kokoiset ulkofileepalat ja sisäfileepaloistakin tehtiin oma ruokansa viikonlopun aikana, joten jätin vielä loput palat linnusta odottamaan kastikkeeseen pääsyään. Leikkasin lihapalat ihan vaan terävän puukon kanssa irti luista.

Metsokastike kahdelle (sama resepti sopii toki muillekin metsäkanalinnuille)

n. 100 g kypsentämättömiä metson lihapaloja
n. 100 g pekonia paloina
1 sipuli
5 sientä(esim. herkkusieniä)
Oliiviöljyä
1 dl maitoa
0,5 dl vettä
1,5 dl ruokakermaa
3 rkl ruskea kastike -jauhetta
Mustapippuria myllystä
½ tl valkopippuria
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 rkl sherryä
1 rkl (itsetehtyä) puolukkahilloa

Ruskista pekonit pannulla. Sen jälkeen ruskista pekonista tulleessa rasvassa metsopalat hyvin nopeasti pannulla. Tarkoitus ei ole kypsentää niitä siinä, vaan saada aavistus väriä pintaan. Laita pekonit ja metsopalat odottamaan esim. lautaselle sivuun pannulta. Kuullota sipulit ja sienet oliiviöljyssä pannun pohjalla. Tällä välin ota kattila ja mittaa siihen nesteet ja sekoita joukkoon ruskea kastike -jauhe ja mausteet. Kiehuta koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan, kunnes kastike on sakeampaa. Kaada kastike pannulle kuullottuneiden sipulien ja sienten joukkoon. Lisää sekaan sherry ja puolukkahillo, ja anna olla levyllä pienellä tai keskisuurella lämmöllä parin minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää lopuksi sekaan vielä pekoni- ja metsopalat ja anna niiden olla pannulla muutaman minuutin ajan, että ne lämpenevät. (Käytössäni oli tosi pieniä riistanlihapaloja ja ne kypsyvät todella nopeaa, joten täytyy olla varovainen, ettei kypsennä niitä liian kauaa, jolloin riistan maku muuttuisi maksamaiseksi.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti