tiistai 7. joulukuuta 2010

Muikkulaatikko

Aamulla kaupassa käydessäni huomasin, että sielläpä oli muikut tarjouksessa. En voinut ollenkaan vastustaa kiusausta, joten mukaan lähti puoli kiloa muikkuja. Muikut olivat perkaamattomia, joten ruoanlaiton aluksi tarvitsi tehdä se. Tällä kertaa en laita tähän reseptiin ollenkaan määriä, sillä mun laatikossa määrät olivat aika epätavalliset. Meillä nimittäin oli perunat niin vähissä ja huonolaatuisia, että en saanut perunapussin lopusta laatikkoon käytettäväksi kuin pari perunaa.




Muikkuja
Perunoita
Porkkanaa
Sipulia
Kuohukermaa / ruokakermaa
Mustapippuria
Suolaa
Korppujauhoja
(Voita)

Perkaa ja huuhtele muikut. Kuori perunat ja porkkanat ja viipaloi ne. Kuori ja pilko myös sipuli. Voitele vuoka ja lado sinne perunat, porkkanat, sipulipalat ja "muikkufileet" kerroksittain. Itse jätin muikut päällimmäiseksi, jotta ne saisivat mukavan rapean pinnan. Avaa kermapurkki ja sekoita sen sekaan suolaa ja mustapippuria makusi mukaan. Kaada kerma vuokaan muiden ainesten päälle. Mielestäni sitä on sopivasti silloin, kun ainekset eivät ihan peity sillä, mutta melkein. (Ruokaa kannattaa toki tsekkailla uunissaolon aikanakin välillä, ettei se pääse kuivahtamaan ja lisätä nestettä tarvittaessa.) Ripottele päälle korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Laita kansi tai folio päälle, jos ruoka näyttää ruskistuvan liikaa.

2 kommenttia:

  1. jatkan että käytän kerrosten väliin ruisjauhoa n. 2 rkl.joka tekee erittäin hyvän maun ja värin laatikkoon.

    VastaaPoista
  2. Minä meinaan tehdä pakastetuista itse pyydystetyistä muikuista. Otan ne sulamaan niin, että ehdin laittaa niihin suolaa, jonka annan vaikuttaa muutaman tunnin ennenkuin laitan laatikkoon. Luulis tulevan hyvää. Kuka se inhosikaan ennen silakkalaatikkoa :)

    VastaaPoista