lauantai 16. lokakuuta 2010

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Tänään kävi vieraita, joten innostuin eilen ottamaan mustikoita pakasteesta sulamaan ja tekemään juustokakkukokeilun, joka oli kyllä onnistunut. Kakusta tuli mielestäni sopiva makeusasteeltaan ja mustikka ja valkosuklaa ovat kyllä hyvä yhdistelmä! Tästä yhdistelmästä tulisi varmasti tosi hyviä muffinssejakin.


Ohje on 15cm halkaisijalla olevaan lasten irtopohjavuokaan. Ostin sellaisen kakkujen testailua varten. Normaalikokoiseen irtopohjavuokaan kestää varmasti laittaa kolminkertainen annos. Tuossa lasten vuoassa kun on normaalia matalammat reunat.

Pohja:
5 digestive-keksiä
0,5 dl Juoksevaa margariinia
Valkosuklaa-täyte:
1 dl vispikermaa
1/3 prk rahkaa
1/3 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 riviä valkosuklaata levystä (noin 10 palaa)
2 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Mustikkapäällys
2 dl mustikoita
1 liivatelehti
(Päälle raastettua valkosuklaata)

Murskaa keksit. Sekoita keksimuru ja juokseva margariini keskenään. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimuruseos vuoratun vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita sulanut suklaa muuhun seokseen. Liota liivatelehtiä noin 10 minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada seos kerma-rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle. Anna jähmettyä ainakin parin tunnin ajan tai esimerkiksi yön yli.

Soseuta mustikat tehosekoittimella. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Kuumenna osa mustikkasurvoksesta kupissa mikrossa. Kun liivatelehti on pehmennyt, puristele siitä ylimääräinen vesi pois ja sekoita se kuumennettuun mustikkasurvokseen. Sekoita tämä muun mustikkasurvoksen sekaan. Kaada vuokaan valkosuklaa-täytteen päälle. Päälle voit vielä ripotella halutessasi raastettua valkosuklaata. Jähmetä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai ajan puutteessa päällyskerroksen saa jähmettymään nopeasti myös pakasteessa.

7 kommenttia:

  1. Ajattelin kokeilla tätä,kun meille tulee huomenna vieraita :)

    VastaaPoista
  2. Aattelin kokeilla tätä, mutta olisikohan siittä haittaa jos kakku olisi pakkasessa muutaman päivän ennen tarjoilua? Ja jos se olisi ok niin montakohan tuntia ennen kakku olisi hyvä ootaa sulamaan? (:

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Itse laitoin juuri nyt viikonloppuna ensimmäistä kertaa juustokakun pakasteeseen, kun aiemmin ovat aina menneet parempiin suihin saman tien. Tässä esimerkiksi Maku-lehden sivuilta vastaus vastaavaan kysymykseen: http://www.maku.fi/kysymys/vadelmaisen-juustokakun-pakastaminen
    Myös muualta olen kuullut, että nuo kakut säilyvät hyvin pakastaessa. Ottaisin edellisenä päivänä kakun jääkaappiin sulamaan ja mahdollisesti tekisin tuon päällimmäisen kerroksen vasta pakastuksen ja sulatuksen jälkeen (se hyytyy ihan muutamassa tunnissa) ja koristelisin sitten.

    VastaaPoista
  4. Ookei, kiitoksia vastauksesta! (:

    VastaaPoista
  5. Hei Johanna! Olipa kiva löytää blogisi! Upeita luomuksia. Mietin vain että voisiko tuon liivatteen korvata millään vai onko sen käyttö helppoa, koska en ole ikinä koekillut?

    VastaaPoista
  6. Moikka! Itse en lähtisi korvaamaan liivatetta millään muulla, koska sen käyttö on helppoa. :) Ensin liotetaan liivatteita kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet ja sitten sekoitetaan kuumaan nesteeseen niin, että sekoittuu kunnolla sinne, eikä jää mitään kokkareita. Tuon seoksen on parempi antaa sitten hetken verran jäähtyä, ettei aivan tulikuumaa nestettä mene sekoittamaan kakun täytteen kanssa, mutta hetken jäähtymisen jälkeen sekoittelee kunnolla ja antaa kakun olla jääkaapissa niin kauan, että se on hyytynyt kunnolla. :)

    VastaaPoista