keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Vihannesgratiini

En ole koskaan aiemmin tehnyt minkäänlaista gratiinia, niin päätin nyt kokeilla ihan tällaista juustoraasteen ja ruokakerman avulla tehtyä. Jätin kirjaamatta vihannesten määrät ylös. Laitoin niitä suunnilleen saman verran kutakin.

Vihannesgratiini

porkkanaa
parsaa
sipulia
juustoraastetta
kevyttä ruokakermaa
Voitele vuoka. Esikeitä paloittelemasi porkkanat ja parsa vesihöyryssä noin 10 minuutin ajan, niin ne pehmenevät hieman. (Tein siis kerroskattilassa.) Kuori ja paloittele myös sipuli(t). Laita kaikki kasvikset vuokaan ja kaada päälle ruokakermaa ja ripottele vielä juustoraastetta. Ruokakerman ei (ainakaan mun mielestä) tarvitse peittää kasviksia täysin. Kypsennä 175-200-asteisessa uunissa reilun puolen tunnin ajan tai kunnes juusto on hieman ruskistunut ja kasvikset kypsiä. Tarjoile esimerkiksi liharuoan lisukkeena.

Pahoittelen kuvaa - nälissään en hoksinut kuvata ruokaa ennen syömistä, enkä jaksanut muutenkaan panostaa esillelaittoon...


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle. Mulle tuli nälkä, vaikka juuri söin!

    Hienolta muuten näyttää tämä sun blogin uudistunut ulkoasu. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. :) Ite en hirveästi tykännyt tuosta gratiinista, kun en ole kovin suuri juuston ystävä, mutta toinen osapuoli söi kyllä (kerrankin) innokkaasti kasviksia, kun ne oli verhoiltuna juuston peittoon. ;)

    VastaaPoista