Innostuin tekemään pari suolaista piirakkaa ja testailemaan vähän uutta pohjan ohjeeseen laittamalla siihen vehnäleseitä jauhojen lisäksi.
Piirakkapohja
½ prk rahkaa
125g voita/margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vehnäleseitä
Voitele vuoka (halkaisija n. 27cm). Sekoita rahka ja pehmennyt voi keskenään. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe ja vehnäleseet on sekoitettu. Sekoita seos tasaiseksi ja levitä vuokaan.
Kinkkutäyte:
150g juustoraastetta(esim. emmental)
1 pss kinkkusuikaleita
persiljaa
1 tomaatti
2 pientä sipulia
puolikas paprika
mausteita(esim. mustapippuria, paprikaa)
1 valkosipulin kynsi puristettuna
2,5 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
Tonnikalatäyte:
150-200g juustoraastetta(esim. emmental)
1 tlk tonnikalaa
1 tomaatti
1 paprika
2 pientä sipulia
3 kananmunaa
mausteita(esim. mustapippuria)
2,5 dl ruokakermaa
Täytteiden aineksista pilkotaan tarvittavat ja kaikki sekoitetaan keskenään ja levitetään piirakkapohjan päälle. Kypsennys n. 40-45min uunissa 200 asteessa.
Kuvassa kinkkupiirakka:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti