tiistai 8. maaliskuuta 2011

Broilerikiusaus

Aloinpa illan kuluksi tekemään seuraavalle päivälle valmiiksi ruokaa, ja tällaiseen kiusaukseen päädyin. Esimerkiksi porkkanat sopisivat musta hyvin tällaisiin kiusauksiin, mutta Lidlin halpoja herkkusieniä ostettuani päätin laittaa niitä tähän. :)

Järkytyin avattuani perunasipulisekoituspussin, sillä siinä ei juurikaan näkynyt sipulia. Tuoteselostus paljasti, että sipulia oli 7 % pussin sisällöstä. Pitihän se sitten sipulin suurena ystävänä laittaa jääkaapin viimeinen sipuli vähän korjaamaan tilannetta...


750 g perunasipulisekoitusta
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 viipaletta pekonia
100 g herkkusieniä (tai vihanneksia)
1 sipuli
100 g (chili)tuorejuustoa
Mausteita oman maun mukaan (laitoin chilimausteseosta)
4 dl ruokakermaa
(Päälle hieman korppujauhoja)

Voitele iso vuoka. Ruskista broilerin fileesuikaleet ja paloitellut pekoniviipaleet öljyssä pannulla. Lisää sekaan herkkusienet ja sipuli, ja paista, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Anna tuorejuuston sulaa ja sekoita.


Kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Lisää päälle pannulla oleva broileriseos. Kaada päälle vielä loput perunasipulisekoituksesta ja sitten vielä ruokakerma. Päälle voit ripotella halutessasi hieman korppujauhoja tai vaikkapa juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 min ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti