Teinpä pitkästä aikaa ihan peruslihapullia. :)
0,75 dl korppujauhoja
2,25 dl nestettä (esim. vettä, maitoa tai kermaviiliä. Käytin tällä kertaa poikkeuksellisesti vajaan 2 dl kuohukermaa (loput vettä), sillä jääkaapissa oli avattu kuohukerma, jolle ei nyt oikein muuta käyttöä ollut)
1 sipuli
Mausteita (laitoin: 2 tl chilimausteseosta,1 tl oreganoa,1 tl basilikaa, mustapippuria)
2 kananmunaa
400 g naudan jauhelihaa
Mittaa korppujauhot ja vesi astiaan. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lisää sipulipalat ja mausteet korppujauhojen sekaan. Anna turvota hetken aikaa, kunnes korppujauhot ovat imeytyneet veteen. Sekoita joukkoon vielä rikotut kananmunat ja jauheliha. Muotoile seos kosteilla käsillä(tällöin ei tartu käsiin niin helposti) pieniksi pyöryköiksi ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15-20 minuutin ajan, kunnes pyörykät ruskistuneet.
Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja ruskean kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti