maanantai 1. helmikuuta 2010

Kana-kasviswokki keltaisen riisin kera

Kanasuikaleet ja kasvikset

500g maustamattomia broilerinsuikaleita
1 sipuli
Valkokaalta
1 paprika
3 porkkanaa
Chili-valkosipuli wok -kastikepussi
1,5 rkl fariinisokeria
Vettä
Perunajauhoja

Paista kanasuikaleet keskisuurella lämmöllä kypsiksi. Lisää joukkoon lohkoihin pilkottu sipuli, kaali, paprika ja porkkana, ja anna näiden olla kasarissa jonkun aikaa (n. 5min) välillä sekoittaen. Lisää joukkoon chili-valkosipuli -kastikepussi tai vaihtoehtoisesti lisää itse mausteita maun mukaan. Lisää fariinisokeri ja vettä jonkun verran niin, että se ei kuitenkaan peitä seosta. Anna olla suht miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää joukkoon pieneen määrään vettä sekoitetut pari ruokalusikallista perunajauhoja. Tämä sakeuttaa kastikkeen suht pian, minkä jälkeen sen on valmista.

Riisi

Öljyä
1 sipuli
1 tl kurkumaa
3 dl riisiä
n. 7dl vettä
1 kanaliemikuutio

Kuullota riisit kattilan pohjalla öljyssä ja lisää kurkuma. Lisää joukkoon riisit. Lisää joukkoon vesi ja kanaliemikuutio. Keitä, kunnes riisi on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti