torstai 23. syyskuuta 2010

Possuvartaat vihannesten ja halloumin kera uunissa

Ilmojen puolesta grillauskausi taitaa olla jäänyt syyssateiden varjoon. Tämä ei tietenkään estä tekemästä vartaita, vaan meillä niitä on talvisinkin tehty uunissa grillivastuksella. Halloumi on mulle vielä suht uusi tuttavuus. Olisi pitänyt kyllä ymmärtää maistaa sitä jo ennen kesää, sillä sehän on tosi hyvää! Täytyisipä melkein tutkia netin syövereistä reseptejä, että mitä muuta siitä keksisi tehdä.

Varrastikkuja
Maustamatonta porsaan ulko/sisäfilettä
Halloumia
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Sipulia
Grillausmarinadia (käytin Meiran grillaus- ja marinointikastiketta)

Laita jo ennen ruoanlaittoa varrastikut liottumaan veteen. Paloittele possun filee palasiksi ja pyörittele palat marinadissa ja anna maustua jonkin aikaa. Paloittele halloumijuusto ja vihannekset. Kokoa ruoka-ainekset varrastikkuihin ja levitä vielä marinadia vihannestenkin päälle (silikonisuti on tähän kätevä apu). Vartaista lähtee hieman nestettä kypsennyksen aikana, joten ritilän päällä kypsennys olisi sinänsä kätevää. Päätin, etten jaksa tällä kertaa tiskata sitä, niin laitoin tikut sopivan kokoiseen vuokaan niin, etteivät vastanneet kunnolla sen pohjaan:



Paista 200-asteisessa uunissa (grillivastuksella), kunnes vartaat ovat ruskistuneen näköiset.


Tomaattinen kermaviilikastike/dippi

1 tlk kermaviiliä
1,5 tl tomaattipyreetä
1,5 tl sipulijauhetta
Mustapippuria myllystä maun mukaan
Suolaa
1,5tl paprikajauhetta

Sekoita muut ainekset kermaviiliin ja anna maustua jääkaapissa vähintään reilun vartin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti