torstai 5. toukokuuta 2011

Herkullinen makaroonilaatikko

Viime viikkoina olen valitettavasti joutunut pitämään taukoa bloggailussa. Muutimme eri puolelle Suomea, ja nyt pikku hiljaa alkaa keittiöstä löytyä tavarat paikoiltaan. :) Viimeisen kuukauden ajan ollaan syöty tosi paljon valmisruokia tai muuta helppoa, joten nyt kaipaakin jo tavallista oman keittiön ruokaa.

Makaroonilaatikko

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
½ punainen paprika
50 g valkosipulituorejuustoa
täysjyvämakaronia
2 munaa
3 dl maitoa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl oreganoa
½ tl paprikajauhetta
50 g mozzarella-emmental-juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja paloittele sipuli. Lisää se ja paloiteltu paprika jauhelihan joukkoon. Lisää myös tuorejuusto joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes tuorejuusto on sulanut. Sekoita seos hyvin.

Keitä jauhelihaseoksen valmistuksen aikana sopiva määrä makaroonia kattilassa. Sekoita keskenään kypsennetyt makaroonit ja jauhelihaseos.


Riko munat ja sekoita niiden rakenne rikki. Sekoita maito ja mausteet munien joukkoon.


Voitele vuoka ja kaada jauheliha-makarooniseos sinne. Kaada päälle munamaito. Ripottele päälle juustoraastetta.


Kuva tulossa pian :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti