maanantai 30. toukokuuta 2011

Portviini-jäniskastike

Vielä löytyy vähän riistaa pakasteesta, joten vieraita saatuamme tein lauantai-illan ruoaksi jänistä. Tästä ruoasta söi 4 aikuista ja ruokaa jäi vielä yhden annoksen verran.


2 jäniksen koipea
1 pkt pekonia
4 isoa herkkusientä
2 sipulia
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl rasvatonta maitoa
2 dl vettä
6 rkl ruskea kastike -jauhetta
n. 1tl mustapippuria rouhittuna
2 oksaa rosmariinia silputtuna
hieman tuoretta ruohosipulia silputtuna
5 rkl portviiniä

Erottele jäniksen lihapalat koivista ja pilko suunnilleen tasakokoisiksi paloiksi. Paloittele pekoni ja sienet. Kuori ja paloittele myös sipulit. Ruskista pekonit padan tai pannun pohjalla, jonka jälkeen ruskista nopeasti myös jänispalat. Ota pekoni ja jänis sivuun eri astiaan odottamaan.

Kuullota sipuli- ja sienipalat öljyssä äsken käyttämässäsi padassa/pannussa. Sekoita tällä välin kulhossa kerma, maito ja vesi kastikejauheeseen. Kaada seos pataan, laita levy kohtalaiselle lämmölle ja sekoittele huolellisesti. Lisää mausteet ja portviini tässä vaiheessa. Anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes se sakenee. Lisää joukkoon pekoni- ja jänispalat. Kastike on valmis, kun lihapalat ovat lämmenneet uudelleen(ainakin minulla ehtivät jäähtyä välissä).


Lisukkeeksi tein bataattimuusia ja fetasalaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti