keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kala-katkarapukeitto valkoviinillä maustettuna


 500 g lohta
100 g pakastekatkarapuja
6 isoa (kiinteää) perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
8 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
1 tl timjamia
2 kalaliemikuutiota
(lopussa voit lisätä halutessasi tilliä)
2,5 dl ruokakermaa

Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja sipuli. Laita ne, vesi, valkoviini ja mausteet isoon kattilaan. Keitä kohtalaisella lämmöllä liedellä, kunnes perunat ovat kypsiä. Sitten lisää kalat ja katkaravut joukkoon. Kun kalat ovat kypsiä, lisää ruokakerma ja ota pois levyltä, kun neste kiehahtaa. Tarjoile heti.

Laitoin tuon suunnittelemani ruokakerman sijasta sen pitempään ajattelematta jääkaapista käteen sattuneen joululta jääneen kuohukerman, ja se oli ehkä vähän turhan rasvainen keiton nesteeseen minun makuuni. Mies tosin kyllä totesi, että taisi olla parasta lohikeittoa, mitä hän on syönyt.

Valkoviinin voi halutessaan korvata vedellä. Minun mielestä se tosin toi tosi hyvän maun liemeen, joten suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti