100 g
pakastekatkarapuja
6
isoa (kiinteää) perunaa
3
porkkanaa
2 sipulia
8 dl
vettä
2 dl valkoviiniä
2
laakerinlehteä
10
mustapippuria
1 tl
timjamia
2
kalaliemikuutiota
(lopussa
voit lisätä halutessasi tilliä)
2,5
dl ruokakermaa
Kuori
ja pilko porkkanat, perunat ja sipuli. Laita ne, vesi, valkoviini ja mausteet
isoon kattilaan. Keitä kohtalaisella lämmöllä liedellä, kunnes perunat ovat
kypsiä. Sitten lisää kalat ja katkaravut joukkoon. Kun kalat ovat kypsiä, lisää
ruokakerma ja ota pois levyltä, kun neste kiehahtaa. Tarjoile heti.
Laitoin
tuon suunnittelemani ruokakerman sijasta sen pitempään ajattelematta
jääkaapista käteen sattuneen joululta jääneen kuohukerman, ja se oli ehkä vähän
turhan rasvainen keiton nesteeseen minun makuuni. Mies tosin kyllä totesi, että
taisi olla parasta lohikeittoa, mitä hän on syönyt.
Valkoviinin
voi halutessaan korvata vedellä. Minun mielestä se tosin toi tosi hyvän maun
liemeen, joten suosittelen kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti