tiistai 27. joulukuuta 2011

Lasagne punaviinipohjaisella tomaattikastikkeella

Lasagnelevyjä
Tomaattikastike
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
valkopippuria
½-1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
3 tl basilikaa
2 dl punaviiniä
1 dl vettä

Juustokastike
2 dl mozzarella-emmental-juustoraastetta(Pirkka)
1 rkl vehnäjauhoja
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl oreganoa
mustapippuria
8 dl maitoa

Päälle
1 dl mozzarella-emmental-juustoraastetta

Tomaattikastike: Ruskista jauheliha pannulla. Lisää pilkotut sipulit jauhelihan joukkoon. Pilko porkkana ihan pieneksi paloiksi tai raasta ja lisää kastikkeeseen. Mausta seos. Lisää tomaattimurska ja nesteet. Kiehuta hiljakseen seosta hieman kasaan.
Juustokastike: Sulata tuorejuusto kattilassa. Lisää maito ja vehnäjauhot. Kun seos kiehahtaa, lisää juustoraaste ja mausteet.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Laita pohjalle ensiksi jauhelihakastiketta ja tämän jälkeen kerros lasagnelevyjä. Laita päälle kerros jauhelihakastiketta ja tämän päälle kerros juustokastiketta. Sitten tuleekin uusi kerros lasagnelevyjä, ja sama kierto jatkuu, kunnes kastikkeet loppuvat tai vuokaan ei enää mahdu. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40-45 minuutin ajan.


Pahoittelen karseaa ruokakuvaa. Lasagne on mun mielestä ehkä vaikein ruoka saada yhtään järkevän näköistä kuvaa.

1 kommentti:

  1. Kuulostaapa herkulta :P Itsekin olen huomannut, että llaatikkoruokia on vaikea kuvata niin että näyttäisivät hyvältä kuvassakin :D

    VastaaPoista