maanantai 1. marraskuuta 2010

Sienillä höystetty karjalanpaisti



Päätin kokeilla tehdä perinteisestä poikkeavaa karjalanpaistia löydettyäni etukorttitarjouksesta karjalanpaistipaketin.

700 g karjalanpaistilihaa (sis. naudan ja sian lihaa)
2 sipulia
mustapippuria
chiliä maun mukaan
suolaa
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 laakerinlehti
vettä
150 g herkkusieniä
100 g suppilovahveroita

Voit aluksi ruskistaa lihapalat rasvassa uuninkestävän padan pohjalla, mutta tätä ei ole pakko tehdä. Seuraavaksi lisää loput ainekset sieniä lukuunottamatta pataan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla ensiksi noin 2 tunnin ajan, jonka jälkeen lisää paloitellut sienet ja kypsennä vielä puolisen tuntia ilman kantta. Pitempikään haudutusaika uunissa ei ole karjalanpaistille pahitteeksi. :)

Seuraksi tarjoilin perunamuusia puikulaperunoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti