tiistai 2. marraskuuta 2010

Jäniksen fileetä pekonisipulikermakastikkeella



Tärkeän päivän kunniaksi tänään tein ensimmäistä kertaa miehen ja koiran hankkimaa jänistä. Jäniksestä tuli kyllä mukavasti lihoja, joten käytin siitä nyt vain osan.

2 pientä jäniksen fileepalaa
1 sipuli
n. 15 suppilovahveroa
4 pekonisiivua
mustapippuria
0,5-1 dl ruokakermaa tai kuohukermaa

Kuori ja pilko sipuli paloiksi ja kuullota ne ja pestyt suppilovahverot pannulla pienellä lämmöllä rasvassa. Laita kuullotetut sipulit ja sienet voideltuun uunivuokana. Lämmitä pannua lämpimämmäksi ja ruskista siinä pekonit nopeasti. Tee "pikaruskistus" myös jänisfileille. Laita jänikset vuokaan sipulisienipedin päälle ja asettele pekonipalat jänisfileiden päälle. Kaada ruoka/kuohukerma vuoan pohjalle, näin saat samalla kastikkeen ruoalle. Pyöritä vielä myllystä mustapippuria vuokaan ainesten päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan ja huomaa, että tämä aika on arvio: jänisfileet voivat olla eri kokoisia, uuneissa on eroja, jne. Jos fileet eivät ole ihan mahdottoman ohuita, voi kypsyysastetta seurata lihalämpömittarin avulla. Itse koin kätevimmäksi antaa fileiden olla ensin viitisen minuuttia uunissa, jonka jälkeen tarkistin kypsyysasteen ihan veitsen avulla ja laitoin vielä pariin kertaan hetkeksi uudelleen uuniin. Onnistui kyllä ihan täydellisesti saada sopivan mediumia lihaa. :) Riistaa tehdessä kun liian kypsynyt ei ole kovin hyvä, kun maku menee maksaisemmaksi.

Jäniksen kaveriksi tein halloumi-uunijuureksia, joihin käytin hunajan sijasta siirappia - se sopii todella hyvin niihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti