sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto on ehdoton suosikkini syömistäni kasvisruoista. Tässäpä resepti, jolla itse yleensä sitä teen. Reseptiä kannattaa toki aina vähän muokata jääkaapin sisällön mukaan. Eri makuja saa käyttämällä maustettuja ruokakermoja tai eri makuja tuorejuustoista tai sulatejuustoista sekä vaihtelemalla käytettäviä kasviksia ja mausteita.


4 perunaa
4 porkkanaa
1 kasvis/lihaliemikuutio
1 valkosipulinkynsi
mausteita: chiliä, mustapippuria, persiljaa, basilikaa
vettä sen verran, että perunat ja porkkanat peittyvät sillä kattilassa
2 dl ruokakermaa tai 1/3 pkt tuorejuustoa

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita kasvispalat kattilaan ja laita niiden päälle sen verran vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet. Keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tuorejuusto soseutetun kasvisseoksen sekaan ja kiehauta vielä liedellä. Tarjoile esimerkiksi paistettujen yrttimaustettujen patonkien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti