sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Viherpippurinen lasagne hirvenjauhelihasta

Lasagnelevyjä

Tomaattikastike
500 g hirvenjauhelihaa
2 sipulia
500 g paseerattua tomaattia
1 tl valkopippuria
½-1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
3 tl timjamia
2 dl vettä

Juustokastike
2 dl mozzarella-emmental-juustoraastetta(Pirkka)
150 g Koskenlaskija viherpippurisulatejuustoa
7 dl rasvatonta maitoa

Päälle
1 dl mozzarella-emmental-juustoraastetta

Tomaattikastike: Ruskista jauheliha pannulla. Lisää pilkotut sipulit jauhelihan joukkoon. Mausta seos. Lisää paseeratut tomaatit ja vesi. Kiehauta.

Juustokastike: Sulata sulatejuusto kattilassa. Lisää maito. Kun seos kiehahtaa, lisää juustoraaste.

Voitele neliön tai suorakaiteen muotoinen vuoka. Laita pohjalle ensiksi jauhelihakastiketta ja tämän jälkeen kerros lasagnelevyjä. Laita päälle kerros jauhelihakastiketta ja tämän päälle kerros juustokastiketta. Sitten tuleekin uusi kerros lasagnelevyjä, ja sama kierto jatkuu, kunnes kastikkeet loppuvat tai vuokaan ei enää mahdu. Ripottele pinnalle juustoraastetta. 



Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40-45 minuutin ajan. Ohjeesta tulee 2 kuvan vuoallista.

1 kommentti:

  1. Tätä vois kokeilla. Oonkin miettinyt mitä tekisin kun pakastimessa ois kaksi paketillista hirvenjauhelihaa. Ollaan tehty aina lihapullia niin ois mukava kokeilla jotain muuta. :)

    VastaaPoista