keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Tomaatti-mozzarellalohi

Mulla meinaa aina välillä tulla totaalinen kyllästyminen loheen, mutta siitä huolimatta menin nyt ostamaan sitä kaupasta, kun sattui olemaan hyvässä tarjouksessa. Jotta tuota innostuisi paremmin syömään, päätin tehdä siitä nyt jotain erilaista ruokaa kuin normaalisti. Jääkaappiin kurkatessa mun huomio kiinnittyi ensimmäisenä mozzarellaan - ei kai mikään mozzarellaa sisältävä ruoka voi olla ainakaan huonoa! Ja näin ruoan syömisen jälkeen täytyy todeta, että tosi hyvin minusta tomaatti ja mozzarella myös lohelle sopivat ainakin mun mielestä.



400-500 g Norjan lohta
2 tomaattia
1 sipulia
1 tl suolaa
1½ tl sitruunapippuria
1 tl basilikaa
2 dl paseerattua tomaattia
0,5 dl ruokakermaa
1 mozzarellapallo (125 g)

Voitele uunivuoka ja aseta lohifilee sen pohjalle. Viipaloi tomaatit. Kuori sipulit ja viipaloi ne. Asettele vuoan sivuille tomaatti- ja sipuliviipaleet vuorotellen(kuten alla kuvassa) ja loput sipuliviipaleet kalan päälle.


Sekoita keskenään paseerattu tomaattisose, ruokakerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan lohen päälle.


Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, jonka jälkeen nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Asettele viipaloitu mozzarella lohen päälle ja kypsennä vielä noin 15 minuutin ajan, kunnes mozzarella on saanut hieman ruskettuneen pinnan.


Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin kera.


Ruoka oli kyllä tosi hyvää, mutta parannuksena teen varmaan ensi kerralla niin, että leikkaan kalafileen ensin medaljongeiksi ja paistan pannulla ennen vuokaan laittamista, jotta kalasta kypsyessä lähtevää nestettä jäisi pannulle eikä vuokaan muun soosin sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti