perjantai 23. huhtikuuta 2010

Herkuttelua - poroa pekoni-kantarelli-sipulipedillä ja valkosipuliperunoita

Taas vaihteeksi vähän herkuttelua porolla viikonlopun kunniaksi. :-) Tarkemmat reseptit kuvien kera luvassa pian!

Poron sisäfileetä pekoni-kantarelli-sipulipedillä

Poron sisäfileetä
Mustaapippuria
Pekonia
Kantarelleja
Sipuli

Ruskista poron sisäfileet pannulla voissa pikaisesti. Voitele vuoka ja laita fileet sinne. Jauha mustaapippuria pippurimyllystä fileiden päälle. Ruskista pekoniviipaleet pannulla ja laita ne porofileiden päälle. Lisää vuokaan myös kantarellit (tai muut sienet) ja lohkoiksi pilkottu sipuli. Tässä vaiheessa olisi järkevää laittaa lihalämpömittari porofileeseen.... mutta kun en sitä nyt onnistunut löytämään, niin täytyi edetä kokeilulla. En katsonut kelloa niin tarkkaan, että uskaltaisin aikaa heittää, mutta 200-asteisessa uunissa minulla vuoka oli ja n. 65-asteista liha olisi keskeltä valmiina ollut, jos siinä mittari olisi ollut. :-)

Valkosipuliperunat

Puikula-perunaa
Mustaapippuria
Valkosipulinkynsiä (määrä maun mukaan)
Ruokakermaa
Suolaa

Laita kuoritut ja viipaloidut perunat voideltuun vuokaan. Mausta mustapippurilla, suolalla ja puristetuilla valkosipulinkynsillä. Kaada päälle ruokakerma. Kypsennä 175-200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Poropedin ja perunoiden lisäksi tuli tehtyä salaattia ja Blå Bandin pussista kantarellikastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti