maanantai 12. huhtikuuta 2010

Sunnuntain pastanlaittoa

Jäipä eilen kirjoittamatta pastanlaitostani, niin teen sen sitten nyt. Avomieheni äiti oli vasta heillä käydessämme tehnyt herkullista pastaa reseptillä, jollainen näytti myös kipparituorejuustopaketin kyljestä löytyvän (pastaa, pekonia, kipparituorejuustoa). Ostin tuollaisen tuorejuustopurkin kaupasta, ja ajattelin vähän muokata reseptiä, jotta sain jääkaapissa olleet kinkkusuikalepussin jämät ja pakasteessa olleet sipulikuutiopussin loput käytettyä.

Kinkku-pekonipasta

Pastaa (esim. penne)
1 pkt pekonikuutioita
1 dl kinkkusuikaleita
1 dl sipulikuutioita
Mustaapippuria

1 pkt Kippari-ruokakermaa(savujuusto)

Keitä pastat kattilassa. Samanaikaisesti ruskista pekonit pannulla. Kun pekonit ovat ruskistuneet, lisää joukkoon sipulikuutiot ja kinkkusuikaleet ja paista, kunnes sipulikuutiot ovat pehmenneet.

Kaada vesi pois kypsyneestä pastasta. Lisää joukkoon pekoni, kinkku ja sipuli. Sekoita ja mausta mustallapippurilla. Sekoita joukkoon vielä ruokakerma ja anna olla levyllä sen aikaa, että ruokakermakin on lämmennyt.

Parmesan-raaste olisi tuohon vielä mainio lisä, mutta tosi herkullistapa tuo kyllä jo ilmankin on. :-) Kuvaa ei tullut tällä kertaa otettua, kun oli niin kiire syömään... ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti