lauantai 10. huhtikuuta 2010

Poron ulkofileetä pekonin ja vuohenjuuston kera & valkosipuliperunat

Poron ulkofileetä pekonin ja vuohenjuuston kera

240g(muistaakseni) Pirkka poron ulkofileetä(4 kpl)
4 siivua pekonia
4 viipaletta vuohenjuustoa
Mustaapippuria
Suolaa

Laita öljyä ja voita pannulle ja pannun ollessa kuuma ruskista poron ulkofileet pikaisesti. (Pekoneille olisi voinut tehdä saman.) Voitele vuoka. Kääri pekoni kunkin ulkofileen reunoille ja mausta mustallapippurilla (ja hieman suolaa, tosin pekoni on sen verran suolaista, että eipä tuota suolaa juurikaan tarvitse). Laita päälle vielä ohut viipale vuohenjuustoa. Sitten vaan yritetään saada lihalämpömittari osumaan suunnilleen keskelle jotain pihviä ja vuoka uuniin 200 asteeseen, kunnes pihvit ovat sisältä n. 65-asteisia (medium). Olisikohan 10-15 min mennyt.

Eristin samaan vuokaan vielä 4 valkosipulinkynttä, joiden päälle hieman (oliivi)öljyä ja hunajaa. Ehtivät ihan pehmetä tuossa ajassa, mutta tällaiset marinoidut valkosipulinkynnet ovat kyllä parhaimmillaan pitemmällä haudutuksella.

Ennen uunia: 

Valkosipuliperunat

Puikulaperunaa
1,5 dl pakastesipulikuutioita(eli 1-2 sipulia, täytyi tyytyä pakastealtaan tarjontaan, kun tuoreet eivät näyttäneet kovin hyviltä kaupassa)
2 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan)
2 dl ruokakermaa
Mustaapippuria
Suolaa
(Korppujauhoja)

Voitele vuoka. Kuori ja viipaloi perunat. Laita vuorotellen perunaa ja sipulikuutioita vuokaan kerroksittain. Avaa ruokakermapaketti saksilla päältä ja sekoita sekaan puristetut valkosipulinkynnet, mustaapippuria ja hieman suolaa. Päälle ripottelin hieman korppujauhoja ennen uuniin laittamista. Perunat valmistuvat n. 45-60 minuutissa 175-asteisessa uunissa.


Sipuli-punaviinikastike
Kastikkeista tulisi luonnollisesti tosi hyviä, kun itse viitsisi tehdä alusta asti, mutta tyydyin puolivalmiiseen vaihtoehtoon. Tein ruskea sipulikastike -pussin ohjeen mukaisesti kastikkeen, mutta lisäsin lopussa joukkoon vielä vähän punaviiniä.

Tässäpä vielä kuva kokonaisuudesta lautasella:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti