lauantai 10. huhtikuuta 2010

Sitruuna-suklaahyydyke jälkiruoaksi

Olen viettänyt vähän turhan pitkää blogihiljaisuutta, kun kiireiltä ei ole vain sitten tullut kirjoitettua tänne, vaikka eihän itse kirjoittaminen kauaa aikaa vie ja kokkailtua tulee joka tapauksessa. Jatkossa kirjoitan kyllä useammin! Ja viimeiseltä parilta kuukaudelta löytyy kyllä kuvia kameran muistikortilta, joten joistain niistä voisin tässä lähipäivinä kirjoitella.

Tänään ajattelin kokata tavallista paremmin - täytyyhän se juhlistaa sitä, että avomieheni sai tänään diplomityönsä täysin valmiiksi. :-) Ajattelin tehdä pitkästä aikaa oikein jälkiruokaakin, ja sen teen nyt päivällä valmiiksi jääkaappiin odottamaan iltaa (jos ei tunnu hyytyvän tarpeeksi nopeaa, niin täytynee käyttää pakastimessa jonkin aikaa...). Idean tähän jälkiruokaan sain tuossa kaupasta ajellessa, kun yritin miettiä, mitä kotoa löytyvistä aineksista saisi tehtyä, kun en asiaa ollut kaupassa ajatellut. Päädyin siis seuraavanlaiseen kokeiluun.

Sitruuna-suklaahyydyke
(kahdelle)

1 Fazer sitruunajogurtti -suklaapatukka
0,5-1 dl vispikermaa vispattuna
1 tl sokeria
1 Digestive-keksi
½ liivatelehti
Hieman sitruuna(tai muuta sopivaa) mehua

Leikkaa esim. vihannesveitsen avulla suklaapatukan suklaat irti sitruunatäytteestä hox: jääkaappikylmästä suklaasta irtoaa helpoiten). Sulata sitruunatäytteet esim. pienessä pakasterasiassa vesihauteessa.

Sulata suklaapatukan suklaat vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, sekoita se murennetun Digestive-keksin kanssa.

Vaahdota vispikerma ja lisää sulatetut sitruunatäytteet ja sokeri kermavaahdon sekaan. Liota liivatelehteä n. 5 min kylmässä vedessä, jonka jälkeen sekoita liivatelehti tilkkaan laimennettua sitruunamehua. Kun liivate on sulanut ja tasaisesti sekoitettuna mehuun, lisää seos kerma-sitruunatäyteseokseen.

Jaa suklaa-keksiseos kahden jälkiruokakulhon pohjalle ja levitä tasaisiksi "pohjakerroksiksi". Laita molempiin kulhoihin pohjakerroksen päälle kerma-sitruunatäyteseos. Laita kulhojen päälle kelmua ja siirrä ne jääkaappiin. Paras olisi antaa näiden olla jääkaapissa yön yli, niin seos ehtisi hyytyä kunnolla (ellei tähän ole aikaa, niin kannattaa käyttää hetken verran pakasteessa jähmettymässä).  Ennen tarjoilua ripotelin jälkiruoan päälle vielä hieman rouhittua suklaata.

Otin kuvan kesken syömisen, niin näkyy paremmin tuo rakenne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti