sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Pannupizzaa (täytteinä: kylmäsavuporo & simpukka-katkarapu)

Tänään halutti urheilun jälkeen pitkästä aikaa tehdä pannupizzaa. Pannupizzan pohjaan olen jo useiden vuosien ajan käyttänyt Pirkan resepteistä löytyvää ohjetta, jolla mielestäni tulee aivan mahtava pohja. :)

2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa (puoli pussia olen laittanut)
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
n. 4dl vehnäjauhoja

Näillä määrillä pohjataikinaa tulee sellainen määrä, että siitä saa tehtyä pizzat kahteen pyöreään vuokaan (halkaisija n. 24-27cm). Voitele ensin vuoat ja lämmitä vesi n. 42 asteiseksi. Lisää veden joukkoon sokeri, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen, kunnes taikina on sopivan oloista.:) Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Innoistuin vahingossa mittailemaan ainekset tuplamäärään, joten samapa se oli sitten kerralla tehdä enemmän pizzaa. Muutenkin harrastan sunnuntaisin "varastoon kokkaamista", niin alkuviikosta töiden jälkeen on ruokaa valmiina jääkaapissa. Tein nyt pizzaa kaksilla erilaisilla täytteillä:

Täytevaihtoehto 1:
Tomaattipyreetä
Kylmäsavupororouhetta
Aura-juustoa
Feta-juustoa
Mustaa oliivia viipaleina
Juustoraastetta (Arlan pizzajuustoa käytän yleensä pizzaan)
Punasipulia

Levitä tomaattipyreetä vuokaan levitetyn pizzapohjan päälle. Laita loputkin ainekset pizzan päälle, viimeisinä juustoraaste ja punasipuli. Paista 250 asteeessa n. 15 minuuttia.


Täytevaihtoehto 2:
Tomaattipyreetä
Säilykesimpukoita
Pakastekatkarapuja
Mustaa oliivia viipaleina
Feta-juustoa
Juustoraastetta
Punasipulia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti