lauantai 9. tammikuuta 2010

Sieni-juustokeitto

Tätä herkullista keittoa ei olekaan tullut pitkään aikaan tehtyä, mutta laitanpa tämän ylös tänne, kun olin kuvan talteen laittanut. Ohje on mukailtu Valintatalosta monta vuotta sitten saadusta ohjeesta.


Sieni-juustokeitto neljälle:

1-2 rasiaa herkkusieniä mieltymyksen mukaan(muutkin sienet käyvät toki hyvin, hinta- ja saatavuussyistä olen herkkusieniin päätynyt. :D
1 iso sipuli
hieman voita tai margariinia
1 rkl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
0,5 lihaliemikuutiota
1 pkt viherpippuri-Koskenlaskijaa paloiteltuna (myös esim. kylmäsavuporo-Koskenlaskijalla tulee hyvää)
1 dl (emmental-)juustoraastetta
n. 50g sinihomejuustoa(esim. Aura) murustettuna
(persiljaa)

Huuhdo veden alla ja pilko sienet. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää sokeri ja kiehauta. Lisää sienet ja sipuli kattilaan ja kypsennä noin 5 min välillä sekoittaen. Lisää jauhot näiden päälle kattilaan. Lisää loputkin ainekset persiljaa lukuunottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua noin puoli tuntia miedolla lämmöllä, kunnes keiton paksuus on sopiva. Lisää persilja kypsennyksen loppuvaiheessa.

Olen tehnyt tätä keittoa alkupalaksi hienompaa ateriaa tehdessäni ja tällöin ripotellut persiljaa vielä valmiiden annosten päälle koristukseksi. Kattilana olen käyttänyt kerroskattilaa, joka mielestäni on todella kätevä tällaisissakin ruoissa pohjaanpalamisen estämiseksi, kun samalla on keittiössä häärätessä kädet niin monessa muussa paikkaa, että useammaksi hetkeksi saattaa sekoittaminen unohtua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti