lauantai 16. tammikuuta 2010

Tomaattista mozzarella-yrtti-kanaa

Nelisen vuotta sitten Saksan reissulla saatiin kaverin vanhempien luona herkullista ruokaa, jolle piti luonnollisesti keksiä itse resepti pian kotiin päästyä. :) Määrät toki syöjämäärän ja senkin mukaan, minkä verran kaapista tavaraa löytyy, mutta laitanpa tähän ylös, minkä verran nyt tuli laitettua kutakin ainesosaa (yleensä en mittailua hirveästi harrasta;) ).

Tomaattista mozzarella-yrtti-kanaa

3 broilerinfileepihviä puoliksi leikattuina (kalkkunakin toki käy)
500g yrttimaustettua paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa (tai maustamatonta, jolloin ruokaan mausteeksi basilikaa, oreganoa, mustaapippuria ja suolaa)
2 rkl vehnäjauhoja
1,5dl ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
(mustaapippuria ja mahdollisesti muita mausteita lisää maun mukaan)
1 pkt mozzarellajuustoa (siivuina)

Lisukkeeksi spagettia tai muuta pastaa tai riisiä.

Kypsennä broilerit pannulla. Laita paseeratut tomaatit tai tomaattimurska kattilaan ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää ruokakerma ja mausteet, ja kiehauta, että seos paksuuntuu hieman. Voitele vuoka ja laita paistetut broilerit alimmaisiksi. Kaada niiden päälle tomaatti-ruokakermaseos. Laita päällimmäiseksi mozzarellaviipaleet. Innostuin laittamaan mozzarellaa aika reilusti, vähän vähempikin olisi riittänyt..


Ja lisäksi valitsin liian pienen vuoan, joten täytyi laittaa uuniin sen alle pelti ja leivinpaperi, ettei soosia roiskuisi uuniin.

Vuoka tosiaan uuniin 175-200 asteen lämpöön ja valmista on, kun juustot ovat mukavasti hieman ruskistuneita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti