sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Karjalanpaisti

Karjalanpaistia en ole tehnyt itse koskaan aiemmin kuin tänä talvena ensimmäistä kertaa ja hyväähän siitä tulee varsinkin, kun malttaa hauduttaa tarpeeksi pitkään uunissa! Näin sunnuntaipäivänä ajattelin tehdä valmiiksi ruoan seuraavalle päivälle, kun kätevästihän tuo uunissa tulee muuta kotona touhutessa.

Karjalanpaisti

700g karjalanpaistilihaa
6 isoa porkkanaa
2 sipulia
n. 10 kokonaista mustapippuria
2 tl valkosipulitahnaa tai 2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl suolaa tai maun mukaan
Vettä

Ruskista karjalanpaistilihat ja pilkotut sipulit rasvassa. (Olen tehnyt tämän Hot Pot -padassa, jota voi käyttää sekä liedellä että uunissa, niin tulee vähemmän tiskiä.) Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää porkkanapalat sekä mausteet. Lisää pataan vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa kannen alla 200 asteen lämmössä noin 3 tuntia.

Kuva otettu ennen uuniin laittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti