perjantai 22. tammikuuta 2010

Jauheliha-cannellonit

Kaupassa käydessä pari päivää sitten satuin kiinnittämään huomioni pastahyllyn ohi mennessä Cannelloni-pakettiin. Kyseinen pastamuoto ei ole itselle koskaan aiemmin tullut vastaan, joten pitihän se ostaa paketillinen ja testata, mitä niistä saisi aikaiseksi. Paketin takaa löytyi jokin ohje ja keittokirjoissakin oli vähän erilaisia, mutta päätin hetken vilkaisun jälkeen kokeilla säveltää, minkälaisen soosin tuonne putkien sisään itse keksisi. ;) Kirjoitanpa tässä kokatessa ylös kokeiluni ohjeen:

Cannellonit
400g naudan paistijauhelihaa
1 pussi pakastesipulikuutioita (käytän yleensä näitä, kun kädet ovat niin kuivat ja rikki, että sipulin pilkkominen kirvelisi kovasti ja muutenkin kun se tahtoo niin itkettää ;) )
1 iso porkkana raastettuna
1 tomaatti pilkottuna suht pieniksi kuutioiksi
3 rkl mietoa taco-kastiketta
Mustaapippuria
Oreganoa
½ pkt kylmäsavuporo-Koskenlaskijaa (ainut maku, jota sattui jääkaapissa olemaan nyt :) ) kuutioituna
Pieni loraus Petit Coq -punaviiniä
1 dl mozzarella-juustoa raastettuna

Paista jauheliha kasarissa. Lisää sipulikuutiot ja jatka paistamista. Lisää sitten loput ainekset yo. järjestyksessä (mausteet toki oman maun mukaan).

250g cannelloneja

Voitele vuoka ja täytä cannelonit tekemälläsi täytteellä esim. pikkulusikan avulla.

2,5 dl ruokakermaa
500g tomaattimurskaa
Mozzarella-juustoraastetta

Paista 225-asteisessa uunissa n. 20-25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti