torstai 2. joulukuuta 2010

Kanapekonicouscous


300g maustamattomia broilerinfileitä
100g pekonia
Meira-grillaus- ja marinointikastiketta
mustapippuria
paprikamaustetta
1 dl sipulikuutioita(pakaste)
2dl herne-maissi-paprika-seosta(pakaste)
1 dl vettä
1 dl couscousia
1 rkl voita

Tähän ruokaan voi toki käyttää myös valmiiksi marinoituja broilerinsuikaleita tai -fileitä. Paloittelin broilerinfileet ja pekonit edellisenä päivänä ja kaadoin niiden päälle Meiran grillaus- ja marinointikastiketta, jossa lihat marinoituivat yön yli jääkaapissa tiiviisti suljetussa astiassa.

Ota marinoidut kanat ja pekoni lämpeämään huoneenlämpöön ½-1h ennen ruoanlaittoa. Kypsennä ne pannulla. Lisää mausteita(esim. mustapippuri ja paprika) makusi mukaan. Lisää joukkoon pakasteesta sipulikuutioita ja herne-maissi-paprikaseosta(tai muita vihanneksia) ja hauduttele ruokaa suht pienellä tai keskisuurella lämmöllä. Kun kasvikset vaikuttavat lähes sulilta ja lämmenneiltä, lisää joukkoon vesi. Kun vesi alkaa kiehua, ota pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon couscous. Anna couscousin turvota pannulla kannen alla muutaman minuutin ajan. Se imee itseensä veden, joten ruoasta kyllä huomaa, milloin se on turvonnutta. Lisää sitten joukkoon vielä yksi ruokalusikallinen voita tai margariinia ja anna sen sulaa joukkoon ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti