torstai 9. joulukuuta 2010

Savun makuinen kermainen lohikeitto

Sain kaverini blogista innostuksen tehdä itsekin kalakeittoa, johon tulee Kippari-ruokakermaa. Kipparihan on siis savunmakuista sulatejuustoa, jota aiemmin myytiin pelkästään viipaleina, mutta nykyisin on saatavilla myös sillä maustettua ruokakermaa. Vaikka oma keittoni onkin aika samantyyppinen kuin tuo linkittämäni, niin laitanpa tähän sen reseptin kuitenkin. Tykkään suurustetusta kalakeitosta enemmän, joten sekoitin ruokakerman sekaan vähän jauhoja.


n. 400g lohta
n. 400g perunoita
3 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia
1 kalaliemikuutio
pakastettua tilliä
2 laakerinlehteä
n. 8 mustapippuria
vettä
1 prk Kippari -ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, palsternakka ja sipulit. Laita ne ja kalaliemikuutio kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet. Keitä vihanneksia, kunnes perunat ovat vähän pehmenneet("puolikypsiksi"), ja tässä vaiheessa lisää paloittelemasi kala. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää ruokakerma, johon olet halutessasi sekoittanut jauhot. Mikäli käytät jauhoja, keitä keittoa kohtalaisella lämmöllä hieman sakeammaksi noin 5-10 minuutin ajan.

1 kommentti: