sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Mieto konjakkisinappi

Olen viime päivät yrittänyt tutkia keittokirjoistani ja netistä sinappiohjeita. Lähes kaikkien reseptien tuloksena tuntuu olevan väkevää sinappia. Itse valitsen kyllä väkevämmän miedon sinapin sijasta, mutta halusin koittaa tehdä miedommankin vaihtoehdon joulupöytään, kun kaikkien makuun ei tuo väkevämpi vaihtoehto varmasti ole. Tämän ohjeen muuntelin Marttaliiton joulusinappiohjeesta, mutta koska en ollut suunnitellut käyttäväni munia sinappiin(lue: meillä ei niitä ollut), laitoin sitten vaan enemmän kermaa munien sijasta. Marttaliiton sivujen mukaan muuten tällainen sinappi säilyy jopa 2kk jääkaapissa!




Mieto konjakkisinappi

1 dl Auran sinappi -sinappijauhetta
0,4 dl hedelmäsokeria (hedelmäsokeria käytetään 1/3 vähemmän kuin tavallista)
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl konjakkia

Sekoita sinappijauhe, sokeri ja kerma keskenään kattilassa. Kuumenna liedellä pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kiehuta hiljalleen parin minuutin ajan edelleen koko ajan sekoittaen. Kiehutusvaiheessa sinappi paksuuntuu hieman. Jos haluaa vielä paksumpaa tavaraa, kannattanee käyttää myös maizenaa tai perunajauhoja. Sammuta levy ja siirrä kattila siltä pois ja anna jäähtyä hetken. Sekoita konjakki hieman jäähtyneeseen seokseen. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti