tiistai 14. joulukuuta 2010

Poronkäristys oluella


n. 400g poronkäristyslihaa
1 pkt pekonia
2 isoa sipulia
150g sieniä (käytin syksyllä pakastamiani suppilovahveroita)
2 porkkanaa
5 dl tummaa olutta (käytin tummaa Kukkoa, toki vettäkin voi käyttää oluen tilalta, mutta olut antaa kyllä kivaa makua liemeen)
1 dl vettä
15 mustapippuria kokonaisena
3 laakerinlehteä
pieni ripaus rosmariinia

Ruskista poronkäristyslihat ja pekonit rasvassa padassa. Lisää joukkoon paloitellut sipulit, sienet ja porkkanat. Kaada päälle olut ja vesi sekä lisää mausteet. Hauduta pataa kannen alla välillä sekoittaen noin tunnin ajan. Tarjoile esim. perunamuusin ja puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti