sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kuorrutettu Marianne-rouheinen porkkanakakku

Pitipä nyt alkaa kokeilemaan vähän erilaista versiota ihanaisesta porkkanakakusta. Leivonnan "iloisena" aloituksena näin sunnuntai-illasta huomasin, että meiltä on vehnäjauhot loppu. Ne on kyllä aina sellainen asia, mitä en todellakaan muista kaupasta ostaa, ennenkuin niitä ei enää kotona ole, kun aina olettaa niitä kaapista löytyvän. Päätin korvata vehnäjauhot sämpyläjauhoilla ja perunajauhoilla, ja eipä tuo ainakaan makuun vaikuttanut. Kakkupohja oli vähän normaalia murenevampaa, johtuisikohan perunajauhoista... Kuorrutusta riittäisi pienempikin määrä, mutta halusin ihan tarkoituksella paksumman kerroksen sitä. Perinteisemmin kakun päällehän voi laittaa Marianne crush -rouheen sijasta hasselpähkinärouhetta tai mitä ikinä keksiikään. Ainakin mun mielestä tuollainen suklainen rouhe sopi tähän herkkuun hyvin!



Pohja
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
100g juoksevaa margariinia (= 1dl)
2 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja (käytin 1 dl Rainbow sämpyläjauhoja + 1 dl perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuorrutus:
50 g Sunnuntai vanilja - rahkantyyppistä tuorejuustovalmistetta (tuore/sulatejuustokin käy tämän tilalta, tällöin voi lisätä 1 tl vanilliinisokeria)
150 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin kevytversiota) tai sulatejuustoa
25 g juoksevaa margariinia (=1/4 dl)
3 dl tomusokeria

Päälle:
Fazer Marianne crush -rouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, sula margariini ja kuivat ainekset. Voitele ja korppujauhota n. 24 cm halkaisijalla oleva irtopohja- tai kakkuvuoka. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuutin ajan. Jäähdytä. Kumoa kakku vuoasta.

Vatkaa kuorrutusainekset sekaisin keskenään ja levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ripottele päälle vielä Marianne crush -rouhetta. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Porkkanakakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, mutta eihän tuota malta olla maistamatta jo aiemmin...

P.S. Blogin "joululoma" ei tarkoita sitä, ettenkö olisi tehnyt ruokaa. Kameran muistikortilta löytyy useampia kuvia odottamasta sitä, että ehdin ja saan kirjoitettua niistä blogiin. Joten ihan pian on luvassa lisää blogikirjoituksia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti