Perinteisen lohilaatikon sijaan ajattelin tehdä välillä kalalaatikkoa puna-ahvenista.
Puna-ahvenlaatikko
2 puna-ahvenfilettä (n. 300 g)
6 keskikokoista puikulaperunaa
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2,5 dl Flora kevyt ja paksu -kasvisrasvasekoitetta
1 tl valkosipulitahnaa = 1 kynttä valkosipulia
½ tl sitruunapippuria
1½ tl suolaa
2 tl Pirkka Provencen mix -yrttimausteseosta
n. 80 g pippurituorejuustoa
1 dl maitoa
Paloittele kalafileet. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Pilko myös sipuli. Voitele vuoka ja laita paloitellut ainekset siihen. Sekoita kulhossa Flora kasvisrasvasekoita ja mausteet. Lämmitä tuorejuustoa pienessä kattilassa siten, että se pehmenee juoksevaksi massaksi, ja sekoita se ja maito kasvisrasvasekoitteen ja mausteiden seoksen joukkoon. Kaada tämä seos vuokaan ainesten päälle. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 h ajan.
Tarjoile salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti