lauantai 22. tammikuuta 2011

Kana-kasviswokki

Tulipa pitkästä tehtyä wokkia. Wokkipannua mulla ei ole, mutta kylläpä tuo normaalillakin pannulla näin joskus tehtynä menee. Wokkipannu kuuluu kyllä toivelistalle tulevia juhlia ajatellen... Täytyy nyt kyllä ihan kehua itseäni, että tuli tosi hyvää! Maustaminen meni ihan nappiin ainakin meidän makuun ja sienet sopivat tosi hyvin tällaiseen ruokaan! Täytyypä lähipäivinä tehdä varmaan vielä lisää wokkiruokia nyt, kun tästä innostui.



Oliiviöljyä
1½ tl Meiran chilimausteseosta
1 tl currya
1 valkosipulinkynsi puristettuna
340 g broilerin maustamattomia fileepihvejä (3 kpl)
2 isoa porkkanaa
2 sipulia
7 ruusukaalta tai vastaava määrä valkokaalta tai kiinankaalta
3 isoa herkkusientä
4 rkl soijaa
1 rkl fariinisokeria
1-2 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä + 1 dl vettä

Pese, kuori ja ja paloittele porkkanat. Pese ja paloittele ruusukaalet(neljään osaan) ja sienet. Kuori ja paloittele myös sipulit. Suikaloi myös kanafileet.


Laita (wokki)pannulle öljy ja mausteet ja kypsennä siinä paloitellut kanafileet keskisuurella lämmöllä. Kun kanapalat ovat kypsiä, ota ne sivuun vaikka lautaselle kasvisten kypsennyksen ajaksi.

Kypsennä öljyssä nyt kasvikset. Laita pannulle ensiksi hitaimmin kypsyvät eli porkkanat ja sitten kaalet. Sipulit voi laittaa pannulle jo vaikka heti aluksi, jos haluaa niiden kuullottuvan kunnolla. Lisää sienet vasta muiden kasvisten ollessa melkein kypsiä. Lisää samalla pannulle soijaa, vettä, fariinisokeria sekä kanapalat. Lopuksi sekoita maissitärkkelys veteen ja kaada norona pannulle ja sekoita. Kun neste on sakeampaa, ruoka on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti