perjantai 21. tammikuuta 2011

Teeripihvit

Postailen nyt vähän vanhemman kirjoituksen, mikä on jäänyt roikkumaan ja odottamaan julkaisuaan. Kyseessä on uuden vuoden aaton illan pääruoan lihaosuus, joka luonnollisesti miehen ja koiran kotiin hankkimaa riistaa. Kyseinen teerikukko oli sen verran hyvän kokoinen, että päätin laittaa fileet aaton ruoaksi ja jättää loput palat seuraavalle päivälle laitettavaksi, niin pääsi herkuttelemaan vielä enemmän tästä linnusta. :) Ja kun kaiken lisäksi teki aatolle alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan, niin eipä sitä ihan hirveitä määriä joka lajia tarvitse minusta ollakaan, että jaksoi vielä pöydästä nousta ylös...

Rasvaa
2 teeren fileepalaa
2 pekoniviipaletta
Mustapippuria

Ruskista teeren fileepalat nopeasti pannulla rasvassa. Pyöritä fileepalojen päälle mustapippuria myllystä. Kääri sitten ne pekoniviipaleiden sisään ja laita voideltuun vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuutin ajan, kunnes kypsyysaste on sopiva. Minusta riistalinnut tulee ehdottomasti jättää mediumiksi, jotta maku on parhaimmillaan ja liikaa kypsytetty riista onkin sitten jo maksamaisen makuinen. En tämän ruoanlaiton hetkeen onnistunut löytämään lihalämpömittaria (ja sinänsä noin pienillä lihapaloilla minusta sen käyttö onkin aika haastavaa), niin turvauduin perinteiseen menetelmään - eli kokeilin ihan veitsellä leikkaamalla, että liha oli oikean kypsyistä. Uunista pois otettua ota pekonit pois fileiden päältä ja tarjoile teeripihvit sopivan lisukkeen kera (esimerkiksi vihannesgratiinin). Pekonit voi esimerkiksi käyttää johonkin seuraavan päivän ruokaan tai halutessaan vaikka tarjoilla ihan nuo pihvit niihin käärittynä(tällöin kannattaa hieman ruskistaa pekonipaloja ennen teeren käärimistä niihin).

(Olen näköjään aivan unohtanut kuvata tämän ruoan!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti