perjantai 14. tammikuuta 2011

Sinihomejuustoetanat

Tällaista kokkailin uudenvuoden aattona alkupalaksi. Halusin käyttää jääkaapissa ollutta sinihomejuuston loppua sekä alkupalaan että pääruokaan, ja mieleen tulleista alkupaloista ei tullut heti mieleen muita sopivalta kuulostavia kuin etanat. Tykkään kovasti etanoista ja sinihomejuusto sopi todella hyvin niiden kanssa. Tätä tulee siis kyllä tehtyä toistekin.

Sinihomejuustoetanat kahdelle

1 sipuli
oliiviöljyä
n. 25 g sinihomejuustoa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
50 g voita
1 tlk etanoita
2 palaa paahtoleipää tai vastaavankokoiset palat patonkia

Kuullosta sipulipalat kattilan pohjalla oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää joukkoon sinihomejuusto, puristetut valkosipulinkynnet, hieman mustapippuria ja voi. Sekoittele välillä ja ota pois levyltä, kun ja sinihomejuusto ovat sulaneet ja sekoittuneet keskenään. Ota kaksi uuninkestävää lautasta tai pientä annosvuokaa, ja jaa etanat niille. Kaada päälle kattilassa tekemääsi sekoitusta. Laita n. 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Sillä välin voit ruskistaa leipäpalat kattilan pohjalle jääneessä rasvassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti