lauantai 22. tammikuuta 2011

Punaviinipohjainen pata naudanpaistista



n. 500 g naudanpaistia
2 isoa sipulia
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
4 dl vettä
Reilusti mustapippuria myllystä
1 tl chilimausteseosta
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl sinappijauhetta
4 rkl ruskea kastike -suurusta
1 dl Flora kevyt ja paksu -kasvisrasvasekoitetta

Paloittele naudanpaisti ja ruskista palat nopeasti rasvassa. Laita ne pataan. Kuori ja paloittele sipulit pieneksi silpuksi ja laita pataan sekä mittaa sekaan myös punaviini, vesi ja mausteet. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan, jonka jälkeen lisää pataan kastikesuurus ja kasvisrasvasekoite. Hauduta uunissa kannen alla vielä puolen tunnin ajan.

Tästä tuli kyllä todella hyvää. Haudutusaikaa voisi pidentää vielä ½-1 tunnilla, niin lihat mureutuisivat vielä enemmän, vaikka suht mureita niistä tuli tälläkin haudutusajalla.

Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja kasvisten tai juuresten kera.

1 kommentti: