tiistai 25. tammikuuta 2011

Paprikaiset jauhelihamurekeneliöt

Jos haluaa kokkailla jotain lihapullien, jauhelihapihvien tyyppistä ruokaa, mutta haluaa päästä helpolla, niin tämä on varmaan kätevimpiä tapoja. Säästyy muuten myös tiskiä verrattuna tavalliseen vuokaan tehtyyn jauhelihamurekkeeseen. Tiskin määrään tulee jotenkin kiinnitettyä enemmän huomiota nyt, kun ei (toimivaa) tiskikonetta ole useampaan kuukauteen omistanut. ;)


Ohjetta voi muokata vähän erilaiseksi vaikka ottamalla paprikan pois tai laittamalta sen tililta esimerkiksi sieniä.

Paprikaiset jauhelihamurekeneliöt

1 dl korppujauhoja
2 tl chilimausteseosta (sis. mm. chiliä, mustapippuria ja suolaa)
1 tl oreganoa
2 dl vettä
1 dl ruokakermaa (käytin Flora kevyt ja paksu -kasvisrasvasekoitetta)
2 kananmunaa
1 pieni paprika
1 (pieni) sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa

Sekoita korppujauhot, mausteet, vesi ja ruokakerma keskenään ja anna turvota hetken aikaa. Kun korppujauhot ovat imeytyneet nesteeseen, sekoita joukkoon rikotut kananmunat. Pilko paprika ja sipuli, ja lisää nekin seokseen. Lopuksi sekoita vielä jauheliha joukkoon. Vuokraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä murekeseos sen päälle noin yhden senttimetrin paksuiseksi kerrokseksi. Näillä määrillä mureketta tuli ainakin minulla vähän yli puoli pellillistä. (700g jauhelihapaketin kanssa ohjetta soveltaen melkein kaksinkertaisilla määrillä saisi varmaan aika tarkkaan pellillisen.) Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30-40 minuutin ajan, kunnes mureke on kypsää ja pinta hieman saanut väriä. Kun olet ottanut pellin pois uunista, leikkaa murekelevy veitsellä neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti