perjantai 28. tammikuuta 2011

Broileripyörykät

Aluksi täytyy myöntää, etten ole koskaan ennen ostanut broilerinjauhelihaa. Muissa muodoissa kanaa kyllä tulee syötyä, mutta jotenkin jauhelihapaketit ovat kanahyllyllä aina jääneet kauppaan. Nyt kuitenkin päätin kokeilla kokata sitä, mitä olen jo pitkään suunnitellut: broileripyöryköitä! Ja tosi hyviähän ne olivat, joten ei kyllä jäänyt viimeiseksi kerraksi!



0,5 dl korppujauhoja
1,25 dl vettä
½ iso sipuli tai kokonainen pieni sipuli
½ tl valkosipulitahnaa
1 tl chilimausteseosta(sis. mm. mustapippuria, chiliä, oreganoa, paprikaa)
1 tl currya
1 kananmuna
250 g broilerin paistijauhelihaa

Mittaa korppujauhot ja vesi astiaan. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lisää sipulipalat ja mausteet korppujauhojen sekaan. Anna turvota hetken aikaa, kunnes korppujauhot ovat imeytyneet veteen. Sekoita joukkoon vielä rikottu kananmuna ja broilerin paistijauheliha. Muotoile seos kosteilla käsillä(tällöin ei tartu käsiin niin helposti) pieniksi pyöryköiksi ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15-20 minuutin ajan, kunnes pyörykät ovat saaneet hieman ruskistuneen värin pintaansa.

Broileripyöryköiden kaveriksi keitin riisiä(puolet täysjyväriisiä ja puolet "tavallista" riisiä) ja kerroskattilan ritiläosassa kypsensin kuoritut ja paloitellut porkkanapalat. Riisin kypsyttyä yhdistin sen porkkanoiden kanssa. Keitin nuo osat erikseen, koska porkkanapalat olivat nopeampaa kypsiä kuin riisit. Kastikkeeksi tein Pirkan valmispussista hedelmäistä currykastiketta - sopi kyllä tosi hyvin tälle ruoalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti