lauantai 4. syyskuuta 2010

Lapasorsaa ja tavea hasselbackan perunoilla

Kesällä on niin paljon tekemistä, että blogin päivittäminenkin on ihan jäänyt. Tässä kokkaillessa tämän päivän ruokaa päivitän tähän ensin sorsastuksen aloituksessa miehen saamista linnuista tekemäni illallisen.

Lapasorsaa ja tavea (kahdelle)

Rintapalat yhdestä lapasorsasta
Rintapalat yhdestä tavesta
4 pekoniviipaletta

Lisukkeina

Siitakesieniä
Sipulia renkaina
Ruokakermaa
Mustaapippuria, suolaa

Laita pannu pienelle lämmölle ja valmista rasvassa sienet ja kuullota sipulirenkaat. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää ruokakerma joukkoon ja anna seoksen olla pienellä lämmöllä sillä välin, kun paistat pihvit.

Ruskista ja kypsennä pihveistä käyvät lintujen rintapalat makusi mukaan. Ruskista myös pekoniviipaleet. Mausta valmiit lihat suolalla ja pippurilla.

Hasselbackan perunat

4 puikulaperunaa (suunnilleen samankokoisia)
Mustaapippuria, suolaa
Ruokakermaa
Korppujauhoja

Kuori perunat ja leikkaa niitä veitsellä niin kuin viipaloisit perunat, mutta älä leikkaa viiltoja ihan loppuun asti, jotta perunat kuitenkin pysyvät kasassa (ao. kuvasta saa varmasti paremman käsityksen kuin selityksestäni:)). Laita perunat pellille leivinpaperin päälle. Ripottele mausteet perunoiden päälle ja laita myös tilkat ruokakermaa(vesikin käy) niiden päälle. Laita päälle vielä korppujauhoja(myös juusto käy, esim. tavallinen juustoraaste tai vaikka aura, mutta minulla ei nyt sattunut olemaan kumpaakaan). Laita pelti 200-asteiseen uuniin. Valele niitä välillä paiston aikana nesteellä, jotta ne eivät kuivaa. Kypsymiseen meni ainakin minulla lähes tunti. Perunoiden kypsennyksen loppuvaiheessa aloitin pihvien ja sipuleiden ja sienien valmistuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti