lauantai 4. syyskuuta 2010

Naudan ulkofilee ja skånelaiset perunat

Tänään paistoin illalliseksi naudan ulkofileepihvit ja pekoniviipaleet. Lisukkeena näiden kanssa toimivat vihersalaatti, sienisalaatti(ihan Pirkkaa) ja skånelaiset perunat. Perunoita tuli tehtyä isompi kattilallinen, sillä ne ovat tosi herkullisia vielä jälkikäteen lämmitettyinäkin.

Skånelaiset perunat

8 isoa perunaa
2 sipulia
2,5 dl ruokakermaa
Voita
Maitoa
Mustaapippuria, suolaa, timjamia ja oreganoa

Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. Laita kattila levylle kohtalaiselle lämmölle ja sinne rasvaa. Laita perunat ja sipulit sinne, kun rasva on sulannut ja levy siis lämmennyt. Esikypsennä niitä noin viiden minuutin ajan, jonka jälkeen lisää ruokakerma ja maitoa ja mausteita oman maun mukaan. Laitoin itse reilusti pippuria, kun halusin jotain mausteisuutta tähän. Tarvittavan maidon määrän näkee itse ja jos neste näyttää olevan lopussa, niin vähän lisää maitoa, niin hyvä tulee. :) Kokeilemalla näkee, milloin perunat ovat kypsiä. En katsonut ollenkaan kellosta, että kauan mulla meni aikaa tähän. :p Perunoiden ollessa melkein kypsiä paistoin pihvit ja pekonit niiden päälle.


Täytyy vielä laittaa kuva uudesta punaviinikokeilusta. Tämä ranskalainen viini oli uutuutena Alkon valikoimassa ja Kalevassa sattui olemaan siitä arvostelu, niin pitihän tuo sitten itsekin testata. Pullo on muovinen(!) ja kierrekorkillinen, ja enpä muista ennen nähneeni viinipulloa, jossa on koiran kuva kyljessä. ;) Muovipulloihmetyksistäni toivuttua täytyy sanoa, että niin hyvä viini oli, että täytyy toistekin ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti