sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Pinaatti-täysjyvälasagnea

Lasagne

Tällaista tuli kokkailtua sunnuntai-illan ratoksi. Tuon valkokastikkeen teen muuten aina kerroskattilassa - siinä ei ainakaan pysty polttamaan maitoa pohjaan, vaikka unohtuisikin välillä keittiöstä koneelle. ;)

Jauhelihakastike:
700g jauhelihaa
2 sipulia
1 iso porkkana
Mausteita, esim: pippuria, suolaa, basilikaa, oreganoa, valkosipulia
500g paseerattua tomaattia(säilyke)
1,5 dl vettä

Juustokastike:
2 rkl voita
0,5 dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
100g mozzarella-juustoraastetta
Oreganoa
Viherpippuria

Pinaattilasagnelevyjä
Täysjyvälasagnelevyjä
Mozzarella-juustoraastetta

Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha pannulla. Lisää pilkotut sipulit ja raastettu porkkana jauhelihan joukkoon. Mausta seos. Lisää paseeratut tomaatit sekä vesi sekaan. Kiehauta.

Juustokastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito. Kun seos kiehahtaa, lisää juustoraaste.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Laita pohjalle ensiksi jauhelihakastiketta ja tämän jälkeen kerros lasagnelevyjä. (Käytin joka toiseen kerrokseen pinaattilevyjä ja joka toiseen täysjyvälevyjä.) Laita päälle kerros jauhelihakastiketta ja tämän päälle kerros juustokastiketta. Sitten tuleekin uusi kerros lasagnelevyjä, ja sama kierto jatkuu, kunnes kastikkeet loppuvat. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti