torstai 16. syyskuuta 2010

Mokkapalat

Kerran uuni tuli laitettua päälle, niin innostuin toissapäivänä hääräämään keittiössä enemmänkin.

Mokkapalat (pellillinen)

4 munaa
2 dl hedelmäsokeria tai 3 dl tavallista sokeria
150 g margariinia
2 dl rasvatonta maitoa
2 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
8 dl tomusokeria
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
50 g sulatettua margariinia
8 rkl keitettyä vahvaa kahvia

Päälle:
Nomparelleja tai kookoshiutaleita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munasokerivaahdon joukkoon sulatettu margariini. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä valmis seos pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Paista keskitasolla 200-asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan (nämä ajat tietty riippuvat uunista, joten ei kannata luottaa arvioituihin aikoihin - meidän uuni ei ole mikään supernopea ;)). Kun olet ottanut pellin pois uunista, anna sen jäähtyä noin viiden minuutin ajan, jonka jälkeen käännä pohjalevy toisinpäin leivinpaperin päälle. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (ensin kuivat ainekset). Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjalevyn päälle. Saat levitettyä kuorrutusta paremmin, kun käytät levittämiseen terävää veistä, jonka olet juuri kastellut kuuman veden alla. Ripottele päälle nomparelleja tai kookoshiutaleita. Leikkaa palasiksi, kun kuorrutus on jähmettynyt ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti